z ostatniej chwili
UWAGA !!! Od 1 paździenika zmiana godzin pracy urzędu, PONIEDZIAŁEK, WTOREK, ŚRODA 7:30 - 15:30, CZWARTEK 10:00 - 18:00, PIĄTEK 7:00 - 15:00 W związku ze zmianą godzin otwarcia Urzędu zmianie ulegają godziny funkcjonowania KASY URZĘDU: WTOREK 8.00-12.00, ŚRODA 13.00-15.00, CZWARTEK 10.00-14.00 SPRAWY ZWIĄZANE Z EWIDENCJĄ LUDNOŚCI ORAZ Z DOWODAMI OSOBISTYMI ZAŁATWIANE SĄ W GODZINACH: PONIEDZIAŁEK, WTOREK, ŚRODA – OD 7:30 DO 15:00 CZWARTEK – OD 10:00 DO 17:30 PIĄTEK – OD 7:00 DO 14:30
Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem
Powiększ: A A A
A A A A A

Aktualności


Jabłka w szkole???- pomysł ciekawy… to źródło energii i świetnej zabawy!!!

10/12/2015, dodał: Magda Polańska czytano: 3833 razy
Dzięki staraniom dyrekcji Zespołu Placówek Oświatowych w Kasince Małej placówka ta została wpisana przez Agencję Rynku Rolnego w Warszawie do rejestru jednostek organizacyjnych uprawnionych do bezpłatnego otrzymania od organizacji producentów oraz ich zrzeszeń owoców i warzyw nieprzeznaczonych do sprzedaży.

W ramach tego programu Gospodarstwo Sadownicze dostarczyło nieodpłatnie do szkoły tonę jabłek przeznaczonych do rozdysponowania. Skrzynki  z owocami zostały ustawione na korytarzach wszystkich pięter, więc chętni uczniowie mogą do woli raczyć się wybornymi polskimi jabłkami.
Trzeba przyznać, że pyszne, chrupiące i soczyste jabłuszka cieszą się dużym powodzeniem – informuje Dyrektor szkoły. Namawiam także, aby każda klasa z wychowawcami przygotowała „swój dzień z jabłkiem w roli głównej”. W odpowiedzi uczniowie klas II A i II B wykonały już smakowite galaretki z jabłuszkami. Kolejne klasy zamierzają przygotowywać m.in.: soki jabłkowe, pieczone jabłka z konfiturą, a nawet szarlotkę.
Oprócz walorów smakowych program ma jeszcze wiele innych zalet. Przede wszystkim jest  okazją, by utrwalać wśród uczniów prawidłowe nawyki żywieniowe i propagować zdrowe odżywianie. Dzięki niemu uczniowie mogą także rozwijać swoje kulinarne zdolności, kształtować kulturę spożywania posiłku oraz postawę szacunku dla pracy innych.

                                                                                                                          Małgorzata Łabuz