Łętowski MasterChef Junior
Tematem przewodnim znów były owoce i warzywa, do spożywania których staramy się wszystkich zachęcać w każdej sytuacji – informuje wychowawczyni młodych adeptów kucharstwa.
Tym razem inspiracją zajęć była tematyka związana z urządzaniem przyjęcia urodzinowego oraz poznawanie egzotycznych przypraw. Uczniowie mieli za zadanie wymyślić urodzinowe menu zawierające dania z owoców i warzyw, a potem przedstawić go w formie plastycznej. Prace uczniów zawisły na klasowej gazetce. Następnego dnia każdy samodzielnie wykonał sałatkę warzywno – owocową według własnego pomysłu i zaprezentował ją całej w klasie. Na koniec nastąpił najprzyjemniejszy i długo oczekiwany przez wszystkich moment – degustacja!
Chcielibyśmy, aby wszyscy nasi koledzy pamiętali, że przy każdej okazji można się zdrowo i smacznie odżywiać – podsumowują łętowianie.
Agnieszka Górni